Εντυπη Εκδοση. Εν μέσω θυελλωδών ανέμων στην παγκόσμια οικονομία μετά τους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και πολλών εσωτερικών κραδασμών με επίκεντρο το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, η κυβέρνηση φαίνεται πως ενισχύει ακόμα περισσότερο το κεντρικό της αφήγημα περί ανάγκης πολιτικής σταθερότητας, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την ανάγκη «πολιτικής σταθερότητας» και «εσωτερικής συνοχής» που, όπως είπε, «καθίσταται ακόμα μεγαλύτερο ζητούμενο σε έναν κόσμο εντάσεων και τρικυμιών».
Το συγκεκριμένο δόγμα θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα ακόμα πιο εμφατικά την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα: Μαξίμου, υπουργικό συμβούλιο και κόμμα, το οποίο από χθες έχει μάλιστα και νέα εκπρόσωπο, την Αλεξάνδρα Σδούκου, που αναλαμβάνει τα καθήκοντα σε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς στο δεύτερο μισό κάθε κυβερνητικής θητείας το κόμμα έχει αναπόφευκτα αναβαθμισμένο ρόλο. Η ανακοίνωση της κ. Σδούκου έγινε μαζί με ευρύτερες αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, καθώς ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός μετακομίζει στο Μαξίμου και αναλαμβάνει διευθυντής ψηφιακής επικοινωνίας του πρωθυπουργού.
Από εκεί και πέρα, διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Γιώργος Ευθυμίου, ενώ ο Χρήστος Ζωγράφος αναλαμβάνει σύμβουλος επικοινωνίας του πρωθυπουργού. Τέλος, νέος σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα επενδύσεων αναλαμβάνει ο Δημήτρης Πολίτης, πρώην CEO του ΤΑΙΠΕΔ. Οι αλλαγές, χωρίς να είναι μεγάλες, κρίθηκαν απαραίτητες τόσο για να λειτουργήσει καλύτερα το σχήμα όσο και για να υπάρξει ανανέωση, που εστιάζεται κυρίως στο πρόσωπο της κ. Σδούκου, η οποία θα έχει πλέον ενεργό ρόλο και στα μίντια.
Την ίδια ώρα, οι εσωτερικές αναταραχές στη Ν.Δ. δεν λένε να κοπάσουν. Η αρχή που έγινε την περασμένη εβδομάδα με αφορμή τους μισθούς των ενστόλων συνεχίστηκε και χθες με θέμα αυτή τη φορά το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ. Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, που υπενθυμίζεται πως ήταν πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, συγκεντρώνοντας τότε πολλά πυρά, έκανε μια πολύ αιχμηρή ανάρτηση εξαπολύοντας πυρά κατά μερίδας της κυβέρνησης. Οπως είπε, «ανακάλυψαν τώρα, έστω κι αργοπορημένα, την πολιτική σκευωρία υπό το φως μιας εθνικής τραγωδίας», όταν «προ ενός έτους καμιά 15αριά βουλευτές βρεθήκαμε μόνοι να δίνουμε τη μάχη υπό τα πυρά ακραίων δημαγωγικών κομμάτων που βασίστηκαν σε θεωρίες συνωμοσίας», ενώ πρόσθεσε, «φωτογραφίζοντας» κατά πολλούς τον Ακη Σκέρτσο, πως «κάποιοι δικοί μας λιποψύχησαν». Η αναφορά του κ. Μαρκόπουλου που κατέληγε με τη φράση πως έχει έρθει η ώρα «οι 57 οικογένειες των θυμάτων να μάθουν την αλήθεια» είχε αρκετούς υποστηρικτές εντός Ν.Δ.