Αποκάλυψη in: Έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέες μεθοδεύσεις στελεχών του υπ. Δικαιοσύνης στο όνομα μίας …ανύπαρκτης κάθαρσης

Κοινοποίηση


Νέα τεράστια ερωτήματα προκύπτουν για τις μεθοδεύσεις και τις άστοχες ενέργειες υψηλόβαθμων στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης μετά τη σημερινή αποκάλυψη του in ότι είχαν διατάξει ΕΔΕ σε βάρος κρατικού λειτουργού -ύστερα από ανυπόστατους δημοσίους ισχυρισμούς ιδιωτών- παρότι γνώριζαν ότι αυτή δεν είχε καμιά βάση. Καθώς κι ότι υπήρχαν έγγραφα της ΕΛΑΣ από τον περασμένο Αύγουστο που καταδείκνυαν ότι δεν υφίσταται καμιά απολύτως ύποπτη ενέργεια.

Σε μία υπόθεση που πολυδιαφημιζόταν για τουλάχιστον 7-8 μήνες ως ενδεικτική της «σήψης» και της «διαφθοράς» με δεκάδες δηλώσεις και παρουσιαζόταν ότι «σχετιζόταν με προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης της Αμαλιάδας» (σ.σ. με τους ερευνώμενους πέντε θανάτους παιδιών). Κι ενώ τώρα αποκαλύπτεται με βάση επίσημα έγγραφα ότι δεν είχε κανένα περιεχόμενο κι αφορούσε μόνο παιγνίδια εντυπώσεων. Καθώς κι ότι σχετίζεται με αμφιλεγόμενες επιλογές στελεχών του Υπουργείου που είναι σε ανοικτή γραμμή με μικρή ομάδα ιατροδικαστών. Όπως και με ορισμένες εκπομπές μικρού δημοσιογραφικού βεληνεκούς που ασχολούνται μονίμως με θέματα νεκροτομείων και εγκωμιάζουν σε καθημερινή βάση τους «τιμωρούς της λεωφόρου Μεσογείων».

Οι ΕΔΕ

Κι έτσι να ζητούνται κατ’ επιλογήν ΕΔΕ σε βάρος ιατροδικαστών που θεωρούνται «εχθροί» του εν λόγω συστήματος ύστερα από τηλεοπτικά λαϊκά δικαστήρια, ενώ παράλληλα υπάρχει χαρακτηριστική αδράνεια για τα παραπτώματα κρατικών λειτουργών που θεωρούνται «φίλα προσκείμενοι».

Σε μία προκλητική εφαρμογή των «δύο μέτρων και δύο σταθμών» ανάμεσα σε κυβερνητικούς κι υπηρεσιακούς παράγοντες με ιδιώτες. Με μεγάλο ζητούμενο γιατί δεν υπάρχει άμεση παρέμβαση από το Μέγαρο Μαξίμου για να σταματήσουν αυτές οι πρωτοφανείς αυθαιρεσίες επιτελών της λεωφόρου Μεσογείων που αφορούν ακόμη διαρροές υπηρεσιακών φακέλων, πειθαρχικών διαδικασιών και πολλά ακόμη.

Η εν λόγω υπόθεση λοιπόν αφορά δημόσια καταγγελία που φιλοξενήθηκε από το περασμένο φθινόπωρο στον ίδιο κύκλο των τηλεοπτικών «ημετέρων» του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με αυτό τον ισχυρισμό ενός τοπικού γιατρού που υπερπροβλήθηκε «η πρώην προϊσταμένη της ΙΔ Πάτρας (υποβαθμίστηκε υπηρεσιακά με βάση και αυτή την εκκρεμή – ανύπαρκτη υπόθεση) κ. Αγγελική Τσιόλα είχε αρνηθεί να παραλάβει τον περασμένο Οκτώβριο κρίσιμες αιματολογικές εξετάσεις από το νοσοκομείο Αμαλιάδας του 15μηνών Παναγιώτη που έχασε την ζωή του στις 5 Αυγούστου 2024».

Πρόκειται για το τελευταίο από τα πέντε παιδιά που έχασαν την ζωή τους –την περίοδο 2014-2024 – στο επονομαζόμενο «θρίλερ της Αμαλιάδας» που ερευνάται διεξοδικά από την ΕΛ.ΑΣ. σε σχέση με τον ρόλο της 24χρονης Ειρήνης Μ.

Οι καταγγελίες για την ιατροδικαστή Πάτρας

Από τις ίδιες διαρκείς καταγγελίες του ίδιου γιατρού της Αμαλιάδας που φιλοξενούντο σε καθημερινή βάση, εξαγόταν ακολούθως το συμπέρασμα «η εν λόγω ιατροδικαστής ήθελε να αποφύγει την παραλαβή των αιματολογικών εξετάσεων γιατί αυτές αποκάλυπταν εκτός των άλλων ότι ο άτυχος Παναγιώτης δεν είχε κανένα παθολογικό πρόβλημα». Καταλογίζοντας στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών ότι μέσω της αποφυγής παραλαβής αυτών των εξετάσεων , επιχειρείτο τάχα «συγκάλυψη της δολοφονίας».

Σε κατηγορίες που υποστήριζαν κι ένας δυο ιατροδικαστές που έχουν διαρκή δημόσιο λόγο και ανήκουν στο ίδιο σύστημα σκοπιμοτήτων. Με βάση αυτές τις δημόσιες αναφορές των ίδιων εμμονικών παραγόντων του δημόσιου λόγου το υπουργείο Δικαιοσύνης έσπευσε να ζητήσει ΕΔΕ σε βάρος της εν λόγω ιατροδικαστή. Σε μία ενέργεια που επικροτήθηκε ότι «είναι δείγμα των ευαισθησιών και των γρήγορων αντιδράσεων των στελεχών της λεωφόρου Μεσογείων που θέλουν να σταματήσουν τις … τάχα παρανομίες και να αποκαταστήσουν την τάξη».

Τουλάχιστον 30 φορές της εβδομάδα υπήρχαν δημόσιες αναφορές στην εν λόγω ΕΔΕ σε βάρος της «επίορκου κρατικού λειτουργού», με εγκωμιαστικά σχόλια για συγκεκριμένους παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης «που δεν μασάνε», όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν συχνά.

Στην διάρκεια της ΕΔΕ εμφανίστηκαν και τρία στελέχη του ίδιου νοσοκομείου που προχώρησαν σε παρόμοιους λανθασμένους ισχυρισμούς. Στηρίζοντας το σενάριο για την «ασυνείδητη ιατροδικαστή που απαρνήθηκε τις κρίσιμες ιατρικές εξετάσεις του μικρού Παναγιώτη».

Όμως τα έγγραφα που αποκαλύπτονται σήμερα δείχνουν τις απατηλές , παραπλανητικές ενέργειες για σειρά μηνών. Σύμφωνα με έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. και του νοσοκομείου Αμαλιάδας που υπάρχουν στον σχετικό φάκελο του θανάτου του αγοριού κι αποκαλύπτει το in από τις 28 Αυγούστου 2024 το εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα της Ηλείας είχε στείλει στο Αστυνομικό Τμήμα της Ήλιδας τον ιατρικό φάκελο του εν λόγω άτυχου παιδιού.

Σε αυτό τον φάκελο λοιπόν υπήρχαν κι οι επίμαχες αιματολογικές εξετάσεις του που υποτίθεται ότι απέρριψε να τις παραλάβει αρκετούς μήνες αργότερα η ήδη κάτοχος τους κυρία Αγγελική Τσιόλα. Το Αστυνομικό Τμήμα της Ήλιδας απέστειλε τον φάκελο αυτό αμέσως στην ΙΔ Υπηρεσία Πατρών.

Δηλαδή πιο απλά η εν λόγω ιατροδικαστής που κατηγορείται για πολλούς μήνες για ….συγκαλύψεις κλπ κι είναι «στόχος» ΕΔΕ είχε τις εν λόγω αιματολογικές εξετάσεις από τις πρώτες ημέρες, το περασμένο καλοκαίρι, του θανάτου του 15 μηνών του Παναγιώτη.

Κι αυτό μέσω της συνήθους αλληλογραφίας μεταξύ νοσοκομείων αστυνομικών υπηρεσιών κι ιατροδικαστικών υπηρεσιών για την παράδοση των ιατρικών φακέλων των θανόντων. Χωρίς βεβαίως να χρειάζονται επιμέρους επικοινωνίες ιατροδικαστών με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων για …προσωπική αλληλογραφία αποστολής σχετικών ιατρικών εγγράφων εξετάσεων και συζητήσεων «εχω μια εξέταση την θες» -«όχι δεν την θέλω».

Δηλαδή σε μία συνήθη τυπική διαδικασία ενημέρωσης ιατροδικαστών μέσω ΕΛΑΣ για το πλήρες ιστορικό των θανόντων. Κάτι που συνειδητά απέφυγαν να αναφέρουν οι υποτίθεται θιασώτες της «κάθαρσης» , εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι είχε επιβληθεί απαγόρευση δηλώσεων σε ιατροδικαστές.

Με το υπουργείο Δικαιοσύνης όπως εχει συμβεί σε τουλάχιστον 5-6 περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες να υιοθετεί άκριτα τα μνημονευόμενα από τις εκπομπές «υμνητές» του υπουργείου – να ζητά ΕΔΕ για κάτι που διαψεύδεται εκκωφαντικά από τον δικαστικό φάκελο της εν λόγω υπόθεσης. Προκαλώντας νέα ερωτηματικά για «συμμαχίες», «συμπορεύσεις» και «κοινά συστήματα συμφερόντων».



Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα

Tελευταία Nέα