Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για δημιουργία σχολικών λαχανόκηπων από την ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

Κοινοποίηση

Μέσα από το πρόγραμμα «Μικροί Καλλιεργητές», οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τον δικό τους σχολικό λαχανόκηπο στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη διατροφική αξία των λαχανικών και τον ρόλο των καλλιεργητικών πρακτικών στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από ειδικά σχεδιασμένα βιωματικά εργαστήρια σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή, την αναγέννηση του εδάφους και τη βιοποικιλότητα.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, με διαχρονική της δέσμευση την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής και τη διαμόρφωση των διατροφικών προτύπων στα παιδιά, επενδύει σε καινοτόμα προγράμματα που στοχεύουν στη διάδοση της διατροφικής αξίας των λαχανικών, στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και στην επανασύνδεση των παιδιών με τη φύση. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Καλλιεργητές», αποτελεί μία ακόμα πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ και έχει ήδη λάβει θερμή ανταπόκριση από την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, ενώ σχεδιάζεται να επεκταθεί σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

«Με το πρόγραμμα «Μικροί Καλλιεργητές» κάνουμε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά στη γη και τη βιώσιμη αγροδιατροφή. Στην ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ επενδύουμε στη νέα γενιά μέσα από δράσεις που ενισχύουν την περιβαλλοντική συνείδηση, καλλιεργούν την αγάπη για τη φύση και προωθούν ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες στους μικρούς μαθητές. Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και μέσα από τη συνεργασία μας με την Open Farm, οραματιζόμαστε να δούμε καταπράσινους σχολικούς λαχανόκηπους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!», δήλωσε η κα Κατερίνα Μακρίδου-Ωραιοπούλου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ.

«Μια πολύ αγαπημένη δράση ξεκίνησε που έχει ως στόχο να καλλιεργήσει, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, νέες δεξιότητες και γνώσεις για την βιώσιμη αγροδιατροφή και το περιβάλλον. Οι σχολικοί λαχανόκηποι γίνονται το εκπαιδευτικό εργαλείο για να μπορέσουν τα παιδιά να κατανοήσουν την προέλευση και τη διαδικασία παραγωγής της τροφής κι ειδικά των πολύτιμων για την υγεία τους λαχανικών.», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Επικεφαλής και Συνιδρυτής της Οpen Farm.

Πηγή agronews.gr

Διαβάστε Περισσότερα

Tελευταία Nέα