Ελληνικό «άρωμα» στη λίστα καλύτερων κατσικίσιων τυριών του Taste Atlas, στην κορυφή η σφέλα

Κοινοποίηση

Πιο συγκεκριμένα, στην πέμπτη θέση της εν λόγω λίστας βρίσκεται η φορμαέλλα Αράχοβας Παρνασσού, στην 6η η μυζήθρα, στην 7η το κεφαλοτύρι, ενώ στη 10η θέση είναι το μανούρι. Ωστόσο, η ελληνική παρουσία δεν σταματάει εκεί, αφού στα 50 κορυφαία κατσικίσια τυριά του Taste Atlas φιγουράρουν ακόμα το μαστέλο στην 11η θέση, το κατίκι Δομοκού στην 13η, η ξυνομυζήθρα Κρήτης στην 14η, το κρασοτύρι στην 25η, ο μπάτζος  στην 30η, το κρασοτύρι Κω στην 41η, το σουρωτό στη 48η, το πηχτόγαλο Χανίων στη 49η και η καθούρα στην 50η.

Η σφέλα είναι ένα ημίσκληρο τυρί που παράγεται παραδοσιακά από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή από ανάμειξη αυτών με προέλευση κατά κύριο λόγο από τους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας, όπου παράγεται για παραπάνω από έναν αιώνα. Το σώμα είναι γεμάτο με μικρές τρύπες που δημιουργούνται κατά τη ζύμωση.

Πηγή agronews.gr

Διαβάστε Περισσότερα

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Έγινε η κλήρωση με αριθμό 3006 του ΤΖΟΚΕΡ το βράδυ της Τετάρτης (24/12). Οι τυχεροί αριθμοί είναι: 3, 14, 28, 30, 44 και ΤΖΟΚΕΡ ο...

Tελευταία Nέα