Επενδύει έμπρακτα στους Έλληνες αγρότες η Agrino, καινοτόμα προϊόντα με εγχώριο ρύζι

Κοινοποίηση

Η σχέση της Agrino µε τους Έλληνες παραγωγούς δεν είναι απλώς εµπορική-είναι µια µακροχρόνια συνεργασία, που βασίζεται στην εµπιστοσύνη, τη συνέπεια και το κοινό όραµα για µια βιώσιµη γεωργία υψηλής ποιότητας. Άλλωστε, η εταιρεία επενδύει διαρκώς στην τεχνική υποστήριξη, την εκπαίδευση και την αξιοποίηση καινοτόµων γεωργικών µεθόδων.



Συνεργασία µε καλλιεργητές ρυζιού

Το 1998 αποτέλεσε χρονιά-ορόσηµο για την Agrino, καθώς ολοκληρώθηκε η κατασκευή του υπερσύγχρονου εργοστασίου στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Από εκείνη τη στιγµή, ξεκίνησε πιο συστηµατικά η άµεση συνεργασία µε παραγωγούς και η δηµιουργία οργανωµένων οµάδων ορυζοκαλλιεργητών. Το 2007, η Agrino καινοτοµεί, εισάγοντας πρώτη στην Ευρώπη την εφαρµογή της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (Ο.Γ.Π.) στην καλλιέργεια του ρυζιού. Οι πρώτοι 50 παραγωγοί της εταιρείας πιστοποιήθηκαν σύµφωνα µε το διεθνές πρότυπο GLOBALG.A.P., καλύπτοντας 6.160 στρέµµατα µε τέσσερις ποικιλίες ρυζιού. Έκτοτε, κάθε συσκευασία ρυζιού ελληνικής προέλευσης φέρει το όνοµα του παραγωγού και την περιοχή καλλιέργειας, προσφέροντας απόλυτη ιχνηλασιµότητα και διαφάνεια. Η Ο.Γ.Π. αποτελεί µια πλήρως ελεγχόµενη και καταγεγραµµένη διαδικασία παραγωγής, που εξασφαλίζει την ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων, την υγεία των παραγωγών και την προστασία του καταναλωτή. Επιπλέον, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, την εµπορευσιµότητα και προσδίδει στο προϊόν «εθνική ταυτότητα», ενισχύοντας το brand name στις αγορές του εξωτερικού. Το 2025, η Agrino έχει φτάσει να συνεργάζεται µε πάνω από 250 παραγωγούς, καλλιεργώντας περισσότερα από 15.000 στρέµµατα και πάνω από 10 ποικιλίες ρυζιού. Παράλληλα, ολοκληρώνει την επένδυση στη νέα µονάδα παραλαβής, αποθήκευσης και ξήρανσης ρυζιού στο Κλειδί Ηµαθίας, επιβεβαιώνοντας τη δέσµευσή της για συνεχή πρόοδο και στήριξη της ελληνικής γεωργίας.

Καινοτόµα προϊόντα µε βάση το ελληνικό ρύζι

Επενδύοντας στην ποιότητα και την καινοτοµία η εταιρία προσφέρει σταθερά νέες και σύγχρονες προϊοντικές προτάσεις. Τα ρύζια Agrino ήταν καινοτόµα από τη γέννηση τους, το 1969, όταν και συσκευάστηκαν στην, πρωτοποριακή για την εποχή, όρθια, χάρτινη συσκευασία στην οποία αναγραφόταν η χρήση του κάθε ρυζιού. Το Φάνσυ για γεµιστά, το Φίνο για το πιλάφι, το «χρυσό» Agrino Bella έγιναν, σηµείο αναφοράς για τις νοικοκυρές εκείνης της εποχής. Εξελισσόµενη και αφουγκραζόµενη τις ανάγκες της αγοράς και των καταναλωτών για έξυπνες αλλά και υγιεινές λύσεις για το καθηµερινό τραπέζι, η Agrino, είναι η πρώτη ελληνική εταιρία ρυζιού που δηµιουργεί ηµιέτοιµα γεύµατα µε εκλεκτές συνταγές και συστατικά όπως ριζότο µε Ελληνική Τρούφα, µε Κρόκο Κοζάνης ή µε Βασιλοµανίταρα Γρεβενών στη σειρά Agrino Greek Gourmet. ∆ηµιούργησε επίσης την µόνη ολοκληρωµένη σειρά καστανών ρυζιών γρήγορου βρασµού, την Agrino Brown Family, µε καστανό ρύζι για κάθε µαγειρική χρήση. Αρχές του 2019, αξιοποιώντας τη γνώση και εµπειρία της στο ρύζι, η Agrino λάνσαρε µια ολοκαίνουρια σειρά ρυζογκοφρετών, που φέρουν την υπογραφή ποιότητας της ελληνικής εταιρίας και είναι υγιεινές, νόστιµες, ελαφριές, µε λίγες θερµίδες, χωρίς γλουτένη, πλούσιες σε φυτικές ίνες και µε όλη τη γεύση και τη διατροφική αξία των καρπών της ελληνικής γης.



Ακολουθώντας λοιπόν το παγκόσµιο trend του healthy snacking, η Agrino δηµιουργεί µια υγιεινή, αλλά πρωτίστως γευστική πρόταση στις ρυζογκοφρέτες, η οποία την έχει αναδείξει σε market leader της κατηγορίας, λίγους µήνες µετά την κυκλοφορία τους στην ελληνική αγορά. Τελευταία προσθήκη, το 2024, στην κατηγορία των healthy snacks είναι τα Agrino Rice Chips από ελληνικό καστανό ρύζι και όσπρια, σε 5 µοναδικές και απολαυστικές γεύσεις που σύντοµα κέρδισαν την προτίµηση των καταναλωτών. Είναι φανερό, πως από την επιλογή του σπόρου ως την τελική συσκευασία, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. Η Agrino συνεχίζει να επενδύει στη λεπτοµέρεια, την τεχνογνωσία και τη διαρκή εξέλιξη, τιµώντας µε κάθε προϊόν την εµπιστοσύνη των καταναλωτών της και ενισχύοντας ουσιαστικά την ελληνική κοινωνία και οικονοµία.

Πηγή agronews.gr

Διαβάστε Περισσότερα

Tελευταία Nέα