Επιστρέφει για πέμπτη φορά το Thessaloniki Wine Show 30-31 Μαρτίου

Για δύο ημέρες στο Περίπτερο των Εθνών (6) η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών συναντά τον παγκόσμιο αμπελώνα και όλες τις καινούργιες τάσεις στην οινοποίηση, παρουσιάζοντας τους ποικίλους τρόπους απόλαυσης του κρασιού, τις νέες αγορές και τη διασκέδαση γύρω από αυτό!

Το THESSALONIKI WINE SHOW είναι ένα διαφορετικό οινικό show που εντυπωσίασε από την πρώτη του εμφάνιση το 2019 και φέτος έρχεται με ακόμη περισσότερους εκθέτες και ένα ιδιαίτερο παράλληλο πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τόσο το διαρκώς αυξανόμενο οινόφιλο κοινό, όσο και τους επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers.

Στο THESSALONIKI WINE SHOW 2025 πρωταγωνιστούν:

Πάνω από 130 οινοποιεία και εισαγωγείς,  να δοκιμάσεις μέχρι και 1400 ετικέτες κρασιών και πάνω από 300 κρασιά εισαγωγής από τις σημαντικότερες περιοχές του πλανήτη

Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.

Best Value International Wines

Ο Αλέξανδρος Μπουζίκας  – κορυφαίος Έλληνας Sommelier, πρώτος στο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων το 2017 και Advanced Master Sommelier- επιλέγει και παρουσιάζει τα  Best Value κρασιά εισαγωγής για το 2025

Best Of Aris Sklavenitis

Τα 30 κορυφαία κρασιά του Άρη Σκλαβενίτη για το 2025 -Ο για τρεις φορές καλύτερος Έλληνας Sommelier  στους διαγωνισμούς  της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και Advanced Master Sommelier επιλέγει και παρουσιάζει τα 30 ελληνικά κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο

Alternative Wines Bar

Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιολογικά, Βιοδυναμικά και Vegan Κρασιά / Low Intervention Wines, Organic, Biodynamic and Vegan Wines

Την επιλογή, επιμέλεια και παρουσίαση θα έχουν ένας από τους καλύτερους Έλληνες Sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και οι συνεργάτες του.

Cocktail Bar

Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί. Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist;

Επτά κορυφαία bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι, και το καθένα προτείνει δύο cocktails βασισμένα στο κρασί.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο Central Stage, οι mixologists του Apallou, του Pelosof, του Casablanca, του Tribeca , του Cin Cin, του U bar Project, και του Vogatsikou |3 θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά, 15 cocktails με  βάση το κρασί και τα αποστάγματα της Genka1877, όλα διαφορετικά μεταξύ τους.

 

Πηγή agronews.gr

Tελευταία Nέα