Γνωριμία με ελληνικές ποικιλίες και στυλ κρασιών μέσω προγράμματος WSPC στο Μουσείο Οίνου Σάμου

Κοινοποίηση

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το WSPC σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων των εργαζομένων στον οινοτουρισμό αναφορικά με τα χαρακτηριστικά και το νομικό πλαίσιο των ελληνικών οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ, αλλά και την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης.

Εισηγητής ήταν ο γεωπόνος και οινολόγος Ηλίας Ρουσσάκης DipWSet ο οποίος με την εξαιρετική του κατάρτιση, τη μεταδοτικότητα και την άρτια επεξηγηματική του προσέγγιση, συνέβαλε καθοριστικά στην επιμόρφωση και την εμβάθυνση της γνώσης γύρω από τον κόσμο του κρασιού.

Οι 20 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στην ιστορία και τη νομοθεσία του ελληνικού οίνου, να γνωρίσουν τις βασικές ελληνικές ποικιλίες και τα στυλ των κρασιών, να εξασκηθούν στη γευσιγνωσία, αλλά και να μάθουν τις αρχές του σωστού σερβιρίσματος και του αρμονικού συνταιριάσματος φαγητού και κρασιού. Κατά γενική ομολογία, η εμπειρία υπήρξε όχι μόνο εκπαιδευτική, αλλά και εμπνευστική, ενισχύοντας τη σχέση των επαγγελματιών με τον ελληνικό οίνο, την κουλτούρα και την παράδοση που τον συνοδεύει.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τεστ αξιολόγησης για πιστοποίηση παρακολούθησης, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όσους επιτύχουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο WSPC, ανοίγοντας δρόμο για περαιτέρω επαγγελματική εξέλιξη στον χώρο του οίνου,  της εστίασης και του τουρισμού.

«Η Σάμος, ως ιστορική αμπελουργική περιοχή του μοσχάτου, αποτελεί ιδανικό σημείο για τέτοια επιμορφωτικά προγράμματα τα οποία ενισχύουν τη σύνδεση εστίασης και τουρισμού με τους ποιοτικούς εμφιαλωμένους ελληνικούς οίνους, κάτι που υποστηρίζεται σθεναρά και από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό της Σάμου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Πηγή agronews.gr

Διαβάστε Περισσότερα

Tελευταία Nέα