Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, ανάμεσά τους το All about Gastronomy, της εξειδικευμένης εταιρείας στη διοργάνωση εκδηλώσεων γαστρονομίας, Chef Stories, σε συνεργασία με τη HELEXPO, προσέφερε στους επισκέπτες της έκθεσης από την Ελλάδα και τη διεθνή αγορά μια νέα εμπειρία γνωριμίας με τα προϊόντα των εκθετών, μέσα από προγραμματισμένες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας.

Στον ατμοσφαρικό χώρο του The Pairing Bar, παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα Αποστάγματα, Μπύρες και τα μοναδικά Κρασιά των εκθετών από όλη την Ελλάδα. Συνδυάστηκαν ιδανικά ώστε να αναδεικνύονται οι γεύσεις και τα αρώματά τους, με εκλεκτά εδέσματα εκθετών, τυριά, αλείμματα, τουρσιά, ελιές, deli προϊόντα, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αρτύματα συνοδευόμενα από μία αναλυτική παρουσίαση από τη Νανά Ζυγούρα, μέλος του Chef Stories Team, Σύμβουλο επιχειρηματικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια ενηλίκων, όσο και από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Οι εκθέτες που συμμετείχαν στις γευσιγνωσίες του The Pairing Bar ήταν :
Μπύρα: Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης – Sknipa Brewery
Αποστάγματα: Kardasi Distillery, Dorodouli Distillery, Κάψαλος Ποτοποιείο -Τσίπουρο Πλατσά,
Κρασί: Artwinery, Vladikas Winery, Vegoritis Winery, Οίνοι Αδάμ, Skiouros Winery, 80 Winery, Καρακώστας, Οινοποιείο Νιβουρλή
Ούζο: Μαγεία
Τυροκομικά: ΤΑ ΚΑΛΑ ΒΟΥΝΑ, Tzafettas Dairy Company,
Αλλαντικά: Χαρίτου Αλλάντων Έργα, Φάρμα Γιωρούδη Ελληνικός Μαύρος Χοίρος, GIATRAS-Fresh Quality Meat
Αποξηραμένα φρούτα: Carpus Diem, Θέλω μήλο τώρα
Αλείμματα: Pella’s Delicacies, Deliroom, Dellas – Natural Foods, Arcadia Traditional & Organic products
Τρούφα: Forest Garden – Δασόκηπος, Dryas
Ξινό Νερό: Πηγή Δινάκη – Piyi Dinaki
Ξηροί Καρποί: Το Άριστον
Μέλι: Smari Cretan Honey – Elasion
Ελιές: Περίαπτον
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δύο άρτια μελετημένα Masterclasses για το ειδικό και απαιτητικό κοινό των Hosted Buyers από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η καθοδηγούμενη βιωματική εμπειρία γευσιγνωσίας και το συνοδευτικό storytelling των ανθρώπων πίσω από τα προϊόντα παρουσιάστηκαν από τη Λία Μπουντιούκου – Σύμβουλος Επικοινωνίας, με στόχο να τονιστούν η ξεχωριστή ταυτότητα, η καινοτομία, το τοπικό στοιχείο και τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των προϊόντων των εκθετών-παραγωγών, μέσα από τα ιδιαίτερα πιάτα, παρασκευές της εταιρείας Samiotakis Catering.
Οι παραγωγοί που συμμετείχαν στις γευσιγνωσίες των Masterclasses ήταν :
Ελαιόλαδο – Ελιές: Elasion, Thallon, Alissaeon EVOO, Beliá, Andreou Ελαιόλαδο, Pellas Nature, Περίαπτον
Αλλαντικά: Χαρίτου Αλλάντων Έργα, Φάρμα Γιωρούδη Ελληνικός Μαύρος Χοίρος, GIATRAS-Fresh Quality Meat
Τρούφα: Forest Garden – Δασόκηπος, Dryas
Τυροκομικά: ΤΑ ΚΑΛΑ ΒΟΥΝΑ, Tzafettas Dairy Company
Όσπρια – Ρύζι: Horafi Grains n Pulses, Agrotopos, Α’ Αγροτικός Συνεταιρισμός Χαλάστρας
Αλείμματα – Σάλτσες: Dellas – Natural Foods, Pella’s Delicacies, Deliroom, Arcadia Traditional & Organic products
Αποξηραμένα φρούτα: Carpus Diem, Θέλω μήλο τώρα
Βότανα: Agro Farm Gougousi
Κάστανα Πάικου Μακεδονίας
Προϊόντα Ροδιού: Κτήμα Σαμαρά
Ξηροί Καρποί: Άριστον Ξηροί Καρποί
Κρασί: Vegoritis Winery
Το ψωμί και τα κριτσίνια ήταν προσφορά του Φούρνου Λεμονή, οι πιατέλες και τα σκεύη σερβιρίσματος της εταιρείας Costos S.A. Cash & Carry, ενώ τα πιάτα, τα πιρούνια και τα κουταλάκια σερβιρίσματος από ανακυκλωμένο υλικό της εταιρείας SKG ECO Shop.

