Η κρητική κουζίνα ταξιδεύει στους χώρους του ΟΗΕ στη Βιέννη

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 6 σεφ, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, θα πα-ρουσιάσουν 35 χαρακτηριστικά πιάτα της γαστρονομικής κουλτούρας και του διατροφικού πολιτισμού της Κρήτης, προφέροντας καθημερινά 2.000 γεύματα προς τα στελέχη και τους δι-πλωμάτες του Ο.Η.Ε. Παράλληλα, στα πλαίσια αυτής της ενέργειας, θα προβάλλεται ο τουρι-σμός και ο πολιτισμός της Κρήτης, σε ειδικούς χώρους.

Μέσα απ’ αυτή την δράση δημιουργείται μια σημαντική ευκαιρία για το παραπάνω κοινό ώ-στε να έρθει σε επαφή, να γνωρίσει και να απολαύσει την κρητική διατροφική κληρονομιά κα-θώς και την γευστική και υγιεινή της διάσταση και αξία και να καταστεί αυτόματα πρεσβευτής του του οράματος της Περιφέρειας Κρήτης, που συνοψίζεται στην αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της Κρήτης και στην ανάδειξη της σε Διεθνές Κέντρο Διατροφικού Πολιτισμού, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου και την ανθεκτικότητα του στο διεθνές περιβάλλον.

Πηγή agronews.gr

Tελευταία Nέα