Η τυροκομία της Αχαΐας στο επίκεντρο του φεστιβάλ «Η Γεύση του Τόπου» στα Καλάβρυτα 28 Ιουλίου

Κοινοποίηση

Στόχος του είναι η ανάδειξη της τοπικής τυροκομίας, των τυροκομικών προϊόντων, αλλά και της τοπικής γαστρονομίας με κύριο χαρακτηριστικό το τυρί αλλά και το τοπικό κρασί.

To Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

– εκδήλωση με θέμα «Η Γεύση του Τόπου: Η Τυροκομία της Αχαΐας ως Μοχλός Τοπικής Ανάπτυξης»,

– γευσιγνωσία Τοπικών Τυριών,

– pairing τοπικών τυριών με οίνων.

Ολοκληρώνεται με τη προβολή της ταινίας μικρού μήκους – ντοκιμαντέρ  «Στη Γη της Αυθεντικής Τυροκομίας» και υπόσχεται να ταξιδέψει τους επισκέπτες από το χθες στο σήμερα, μέσα από γνώριμους τόπους, ήχους και πρόσωπα.

Η εκδήλωση υλοποιείται από την ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. με την υποστήριξη του Δήμου Καλαβρύτων, στο πλαίσιο τοπικών δράσεων, του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας με τίτλο “Say cheese! Balkan cheese” του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020

 

Πηγή agronews.gr

Διαβάστε Περισσότερα

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς – Πώς θα κινηθούν

Στο εορταστικούς ρυθμούς έχουν μπει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική, με ειδικές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια, οι οποίες ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΣΑ...

Tελευταία Nέα