Συνάντηση με ανώτατα στελέχη του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ (SIBAT), καθώς και με εκπροσώπους της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επισημάνθηκε η σταθερή και ισχυρή συνεργασία που έχει ήδη αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσης αυτής της συνεργασίας.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ευκαιρίες για σύμπραξη και συμπαραγωγή σε τομείς υψηλής τεχνολογίας, με έμφαση στην καινοτομία, την έρευνα και την απόκτηση στρατηγικών δυνατοτήτων που θα ενισχύσουν τις αμυντικές υποδομές των δύο χωρών.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τονίστηκε επίσης η σημασία της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας για τη διαρκή ενίσχυση του οικοσυστήματος της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, στο οποίο εντάσσονται πλέον εταιρείες που αναπτύσσουν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Ο πρωθυπουργός είχε επίσης συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Συνάντηση με τον Χέρτζογκ
Συνάντηση σε θερμό κλίμα με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, είχε στην Ιερουσαλήμ ο κ. Μητσοτάκης.
Ο Χέρτζογκ καλωσόρισε τον Ελληνα πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς τον ως «αγαπητό του φίλο αλλά και φίλο του κράτους του Ισραήλ».
«Ερχεστε στο Ισραήλ την ώρα που κατακλυζόμαστε από ανησυχία και πόνο για τους ομήρους μας στη Γάζα, δεκάδες Ισραηλινούς και μη Ισραηλινούς που βρίσκονται εκεί, στα μπουντρούμια της Γάζας, ζωντανοί και νεκροί εν μέσω μιας βάρβαρης μεταχείρισης. Λαμβάνουμε πολύ ανησυχητικές αναφορές για την κατάσταση της υγείας τους. Και βέβαια, η σκληρότητα που είναι ο τρόπος συμπεριφοράς της Χαμάς, βασανίζει οικογένειες και ολόκληρο το έθνος. Επομένως, αυτή είναι η ύψιστη προτεραιότητα για το έθνος μας», είπε ο Ισραηλινός πρόεδρος απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη και συνέχισε:
«Οπως έχουμε συζητήσει, θα συζητήσουμε και πάλι εδώ, με ποιον τρόπο τα έθνη μπορούν να υποστηρίξουν και να βοηθήσουν. Πρέπει να είναι σαφές στην οικογένεια των εθνών, ότι αυτό είναι κάτι εντελώς απαράδεκτο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διεξάγουμε τώρα στρατιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να πάρουμε πίσω τους ομήρους μας».
