Με ένα ακόμη Τεστ Δημιουργικότητας ολοκληρώθηκε το νέο επεισόδιο του φετινού MasterChef, φέρνοντας τους επίδοξους σεφ ακόμη πιο κοντά στον μεγάλο τελικό του διάσημου διαγωνισμού μαγειρικής του Star.
Οι έξι κορυφαίοι παίκτες της σεζόν κλήθηκαν να αντλήσουν έμπνευση από τρεις διαφορετικές γεύσεις παγωτού, δημιουργώντας πιάτα που θα αναδείκνυαν τη φαντασία και την τεχνική τους. Ρόλο-κλειδί στο αποτέλεσμα έπαιξε ο αρχηγός της μπορντό μπριγάδας, Βασίλης Φέρρος, ο οποίος καθόρισε τα ζευγάρια των μαγειρικών αναμετρήσεων, αλλά και τις γεύσεις που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν οι διαγωνιζόμενοι των δύο ομάδων.
Η μονομαχία ανάμεσα στην μπορντό και τη γκρι μπριγάδα ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπη και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τις δημιουργίες της Μαίρυλιν και του Νίκου να διαμορφώνουν την τελική εικόνα της βαθμολογίας. Οι παίκτες παρουσίασαν τα πιάτα τους στους τρεις σεφ-κριτές, οι οποίοι αξιολόγησαν με αυστηρά κριτήρια τόσο την τεχνική εκτέλεση όσο και τον βαθμό δημιουργικότητας κάθε πρότασης.
Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Μαίρυλιν, Νίκο. Νίκο, Μαίρυλιν, τι είχαμε; Είχαμε δύο γλυκά τα οποία αρχικά προσέγγισαν πάρα πολύ το ζητούμενο. Τα έχετε καταφέρει κι οι δύο με διαφορετικούς τρόπους όμως. Δηλαδή, η Μαίρυλιν πιέστηκε κι έβαλε κάτω περισσότερες τεχνικές, περισσότερες ιδέες. Έχουμε τσούρος, έχουμε κροκάν, έχουμε παγωτό, έχουμε επικάλυψη, έχουμε τον αφρό. Από την άλλη ο Νίκος έχει λειτουργήσει με περισσότερη σαφήνεια και σε ένα πλαίσιο ασφάλειας να πω και τα δύο είναι πολύ πετυχημένα. Ποιος το κατάφερε καλύτερα και θα δώσει τη νίκη στην μπριγάδα του; Καλύτερα λοιπόν… και πιο καθαρά και με σαφήνεια. Αυτό εδώ το ζητούμενο το εξυπηρέτησε ο Νικόλας. Μπράβο, Νικόλα!».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Γιατί ο πόντος πάει στον Νικόλα. Έχουμε πέντε στοιχεία στο πιάτο, τα οποία τεχνικά δεν μπάζουν από πουθενά. Η κρέμα είναι πάρα πολύ ωραία. Έχουμε φτιάξει μέσα και τις στρώσεις μας κι έχουμε καταφέρει να κάνουμε την ψευδαίσθηση της επικάλυψης ενός παγωτού εμπορικού, ας το ονομάσουμε έτσι. Από την άλλη, Μαίρυλιν, προσπαθήσαμε έτσι να φτάσουμε στο ζητούμενο με πολλές περισσότερες συνταγές και πολυπλοκότητα».
Ο Νίκος Ασπρομάτης, εμφανώς ικανοποιημένος, δήλωσε: «Νιώθω πάρα πολύ ωραία που πήρα τον πόντο. Ο σκοπός αυτός ήταν ούτως ή άλλως να ανέβουμε σαν μπριγάδα στον εξώστη, να μην ανταγωνιστούν τα παιδιά μεταξύ τους. Πολύ χαρούμενος».
Αντίθετα, η Μαίρυλιν φανερά απογοητευμένη είπε: «Νιώθω ότι δεν ακούω, ας πούμε, αυτό που περίμενα να ακούσω».
Πριν προχωρήσουν στη δεύτερη δοκιμασία, όπου θα κρινόταν ο επόμενος υποψήφιος προς αποχώρηση από την ηττημένη μπριγάδα των μπορντό, ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε τον παίκτη με το καλύτερο πιάτο στο πρώτο μέρος: «Νίκο, πες αλεύρι. Ένα πλήρες σετ ηλεκτρικών συσκευών, αξίας 4.000 ευρώ, σε… γυρεύει».
Ο Νίκος Ασπρομάτης κατέκτησε το έπαθλο και σχολίασε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που πήρα αυτό το έπαθλο. Ευχαριστώ πολύ την εταιρεία Teka για το όμορφο δώρο αξίας 4.000 ευρώ».
Ο σεφ Σωτήρης Κοντιζάς συμπλήρωσε: «Είσαι ο μόνος που φοράει μαύρη ποδιά, αλλά είχες σήμερα την καλύτερη προσπάθεια».
Η νικήτρια μπριγάδα ανέβηκε στον εξώστη, ενώ οι παίκτες της μπορντό προετοιμάστηκαν για τη δεύτερη και πιο απαιτητική δοκιμασία: την κατασκευή ενός γλυκού πύργου εμπνευσμένου από τον pastry chef Θανάση Τσαγκλιώτη.
Οι προσπάθειες των διαγωνιζομένων κρίθηκαν δύσκολες από τους σεφ, με τον guest chef να ανακοινώνει: «Πιο αδύναμη προσπάθεια είναι… η μεσαία», καθιστώντας έτσι τη Μαίρυλιν τη δεύτερη υποψήφια προς αποχώρηση.
Ο Σωτήρης Κοντιζάς δήλωσε: «Μαίρυλιν με την πιο αδύναμη προσπάθεια είσαι η δεύτερη υποψήφια της εβδομάδας. Βγάζεις τη λευκή ποδιά, φοράς τη μαύρη».
Η ίδια απάντησε με εμφανή απογοήτευση: «Δε με νοιάζει καθόλου που φοράω μαύρη ποδιά. Είμαστε στους έξι, καταλαβαίνω τον βαθμό δυσκολίας. Παρ’ όλα αυτά, αυτό το πράγμα σε μία ώρα… δεν το δέχομαι».
Η τελευταία ομαδική δοκιμασία του φετινού MasterChef θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Ιουνίου σε εξωτερικό χώρο, στο οινοποιείο του Κτήματος Λαζαρίδη, ενώ οι ημιτελικοί ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, με όλα πλέον να μετρούν αντίστροφα για τον μεγάλο τελικό.