Αναλυτικά οι νικητές είναι οι εξής:
Καλύτερη γυναίκα βιολογική παραγωγός: Albina Yasinskaya, Rozino Organic Farm, Βουλγαρία. Η Albina Yasinskaya είναι επικεφαλής του πρώτου αγροκτήματος της Βουλγαρίας με πιστοποίηση περιβαλλοντικής και κοινωνικής διακυβέρνησης και πλήρως κλειστό κύκλο παραγωγής. Η εκμετάλλευση της Yasinskaya παράγει οργανικά γαλακτοκομικά, κρέας και παγωτό.
Καλύτερος άντρας βιολογικός παραγωγός: Het Polderved, Knokke-Heist, Βέλγιο. Ο Lieven διευθύνει το Het Polderveld, ένα βιολογικό αγρόκτημα που υποστηρίζεται από την κοινότητα κοντά στα σύνορα μεταξύ Βελγίου και Ολλανδίας. Προμηθεύοντας τρόφιμα σε οικογένειες και ακόμη και σε ένα νοσοκομείο, αυτό το αγρόκτημα δείχνει πώς η γεωργία μπορεί να θρέψει τόσο τους ανθρώπους όσο και τις κοινότητες. Με δίκαιους μισθούς, πρωτοβουλίες για την ψυχική υγεία και άμεσες σχέσεις με τους καταναλωτές, το Het Polderveld αποδεικνύει ότι η γεωργία έχει να κάνει με τις σχέσεις μεταξύ του εδάφους, των αγροτών και της κοινωνίας.
Καλύτερη βιολογική περιφέρεια: Κομητεία Võru, Εσθονία. Η κομητεία Võru, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Εσθονία, δημιουργεί μια βιώσιμη αλυσίδα εφοδιασμού με βιολογικά τρόφιμα. Μέχρι το 2024, έχει ενσωματώσει με επιτυχία τουλάχιστον 20 % βιολογικά τρόφιμα σε όλα τα σχολεία και νηπιαγωγεία, και κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα φέρει πλέον με υπερηφάνεια ένα οικολογικό σήμα. Η συμφωνία για τα βιολογικά προϊόντα της κομητείας Võru ενισχύει τις τοπικές οικονομίες, υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και ευαισθητοποιεί το κοινό σχετικά με την υγιεινή, βιολογική διατροφή.
Καλύτερη οργανική πόλη: Valpacos, Πορτογαλία. Το Valpaços είναι ένας αγροτικός δήμος στη βόρεια Πορτογαλία με περισσότερους από 14.500 κατοίκους. Είναι εθνικός ηγέτης στην βιολογική γεωργία και την ολοκληρωμένη βιωσιμότητα, με 516 πιστοποιημένους βιολογικούς παραγωγούς, τον υψηλότερο αριθμό στην Πορτογαλία. Η εκπαίδευση σε θέματα βιωσιμότητας, περιβαλλοντικά μέτρα και καινοτομία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, υποστηριζόμενα από την πολιτική ηγεσία, τη διαθεσμική συνεργασία και τις στρατηγικές ένταξης. Οι βιολογικοί θησαυροί του Valpaços περιλαμβάνουν βραβευμένα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, όπως κρασί, ελαιόλαδο, αμύγδαλα, κάστανα και μέλι.
Καλύτερη μικρομεσαία επιχείρηση επεξεργασίας οργανικών τροφίμων: Joseph Brotmanufaktur Gmbh, Αυστρία. Με έδρα στη νότια Αυστρία, η Joseph Brot είναι η μεγαλύτερη βιοτεχνική αρτοποιία στον κόσμο, η οποία επεξεργάζεται το βιολογικό αλεύρι της εξ ολοκλήρου με το χέρι. Μέσω συνεργασιών με 24 μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις, καλλιεργούν 14 σπάνιες ποικιλίες σιτηρών, διατηρώντας παράλληλα τη βιοποικιλότητα και τα περιφερειακά οικοσυστήματα. Η επιχείρηση ακολουθεί την αρχή της 100% χειροτεχνίας, που σημαίνει 100% δέσμευση στην αειφορία. Με μια ομάδα 84 ατόμων, περισσότερα από τα μισά από τα οποία είναι γυναίκες, η εταιρεία Joseph Brot προάγει τη χειροτεχνία, τις δίκαιες αλυσίδες εφοδιασμού και την αυθεντική καλλιέργεια σιτηρών σε κάθε καρβέλι.
Καλύτερος πωλητής λιανικής οργανικών τροφίμων: Radis&Bona eG, Γερμανία. Αυτό το συνεταιριστικό αγροτικό κατάστημα στο Ρέγκενσμπουργκ καθιστά τα τοπικά βιολογικά προϊόντα προσιτά σε όλους. Προσφέροντας μια πλήρη γκάμα φρούτων, λαχανικών, φρέσκων και κονσερβοποιημένων προϊόντων σε ακτίνα 80 χλμ., το Radis&Bona φέρνει σε επαφή τους τοπικούς αγρότες και τους καταναλωτές κάτω από την ίδια στέγη. Οι προμηθευτές συμβάλλουν στον καθορισμό των τιμών και μπορούν να γίνουν οι ίδιοι μέλη του συνεταιρισμού. Λειτουργώντας με πράσινη ενέργεια και χωρίς σπατάλη συσκευασιών, αποτελεί πρότυπο για δίκαια, διαφανή και υπερτοπικά συστήματα διατροφής.
Καλύτερο οργανικό εστιατόριο/υπηρεσία τροφίμων: Εστιατόριο Πεσκέσι, Ηράκλειο. Στο Ηράκλειο, το Πεσκέσι αναβιώνει την γαστρονομική κληρονομιά της Κρήτης. Από το δικό του αναγεννητικό αγρόκτημα μέχρι το βιοδυναμικό μενού του εστιατορίου, το εστιατόριο υιοθετεί τη φιλοσοφία «Farm to Table» (από το αγρόκτημα στο τραπέζι) και «Table to Farm» (από το τραπέζι στο αγρόκτημα), με το 98% των πρώτων υλών να προέρχεται από τοπικούς συνεργάτες. Διοργανώνουν επίσης εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και συμμορφώνονται με τις πρακτικές του δίκαιου εμπορίου. Η όλη επιχείρηση αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς το φαγητό μπορεί να θρέψει τόσο τους ανθρώπους όσο και μια κοινότητα.