Μυστηριώδης επιγραφή αποκαλύπτει τον πραγματικό τάφο του «Κόμη Δράκουλα»

Κοινοποίηση

Μια μυστηριώδης επιγραφή που ανακαλύφθηκε σε έναν τάφο αιώνων στη Νάπολη μπορεί τελικά να αποκαλύψει τον χαμένο τόπο ταφής του Κόμη Δράκουλα.

Οι ερευνητές λένε ότι ο τόπος ταφής, κρυμμένος μέσα στο παρεκκλήσι Τουρμπολο του συγκροτήματος της εκκλησίας Santa Maria la Nova, μπορεί να ανήκει στον Βλαντ Γ’, την πραγματική πηγή έμπνευσης για το διάσημο μυθιστόρημα βαμπίρ του Μπραμ Στόκερ από το 1897.

 Βλάντ ο Παλουκωτής

Γνωστός ως «Βλαντ ο Παλουκωτής», ο Ρουμάνος ηγεμόνας του 15ου αιώνα κέρδισε το φρικτό του παρατσούκλι χάρη στις βίαιες τακτικές του, που περιλάμβαναν το κάρφωμα των εχθρών του σε τεράστια παλούκια.

Αν και σύμφωνα με τις αναφορές αποκεφαλίστηκε το 1476, ο τάφος του δεν έχει ποτέ ταυτοποιηθεί με βεβαιότητα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια έρευνας, οι ερευνητές αποκρυπτογράφησαν μια μυστηριώδη επιγραφή που μοιάζει με λατινική στον τάφο, αποκαλύπτοντας δύο λέξεις-κλειδιά: «Blad», που ερμηνεύεται ως «Βλαντ», και «Balkan», η περιοχή που κάποτε κυβερνούσε.

Ο επιβλητικός τάφος

Ο μαρμάρινος τάφος διαθέτει επίσης ένα ιπποτικό κράνος με ένα κεφάλι δράκου, σύμβολο που συνδέεται με τον Τάγμα του Δράκου, μια μεσαιωνική μυστική κοινότητα στην οποί ανήκε και ο Βλαντ.

Τον τάφος δύο αγάλματα που μοιάζουν με σφίγγες, τα οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να έχουν διπλό σκοπό.

Στα ιταλικά, οι σφίγγες μπορεί να αναφέρονται στην «Tebe», ή Θήβα, την αρχαία αιγυπτιακή πόλη. Ωστόσο, οι μελετητές υποψιάζονται ότι είναι επίσης μια κρυφή αναφορά στο «Tepes», το ρουμανικό επίθετο του Βλαντ, που σημαίνει «ο Παλουκωτής».

Η ομάδα ξεκίνησε την έρευνά της το 2014, αφού έμαθε για μια θεωρία που υποδηλώνει ότι η κόρη του Βλαντ, Μαρία Μπάλσα, έβγαλε λαθραία τα λείψανα του πατέρα της από τη Ρουμανία μετά το θάνατό του.

Ιστορικά αρχεία υποδηλώνουν ότι αργότερα υιοθετήθηκε από την ισχυρή οικογένεια Φερρίλο της Νάπολης, γεγονός που έδωσε την ιδέα ότι ο Βλαντ έχει ταφεί στην περιοχή που σήμερα είναι η Ιταλία.

Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον των ερευνητών για τον τάφο ήταν τα ασυνήθιστα σύμβολα που είναι χαραγμένα σε αυτόν, τα οποία δεν συναντώνται συνήθως σε χριστιανικές ταφές.

Ο καθηγητής Τζουζέπε Ρεάλε, διευθυντής του συγκροτήματος Santa Maria la Nova, δήλωσε: «Φαίνεται ότι η μυστηριώδης επιγραφή είναι επιτάφιος ύμνος στον Βλαντ Γ΄ της Βλαχίας, γνωστότερο ως Κόμης Δράκουλας».

Οι κτηνωδίες το πρίγκιπα της Βλαχιάς

Το 1462, ο Βλαντ Γ΄, πρίγκιπας της Βλαχίας, πιστεύεται ότι παλούκωσε τα πτώματα 20.000 ανθρώπων έξω από τη ρουμανική πόλη Târgoviște για να απωθήσει τις οθωμανικές δυνάμεις.

Αυτό του απέφερε το παρατσούκλι Βλαντ ο Παλουκωτής, μετά θάνατον.

Ο Βλαντ ο Παλουκωτής συνελήφθη για τους φόνους και κρατήθηκε στη φυλακή για 12 χρόνια, αν και η ακριβής τοποθεσία και η διάρκεια της αιχμαλωσίας του είναι υπό αμφισβήτηση.

Η γενική άποψη είναι ότι φυλακίστηκε στη Ρουμανία μεταξύ 1462 και 1474, αν και άλλες αναφορές ισχυρίζονται ότι κρατήθηκε στην Τουρκία.

Ο θάνατος του και η αναζήτηση αιώνων

Ο Βλαντ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης εναντίον των Οθωμανών το 1476.

Παλαιότερα πιστευόταν ότι ο Βλαντ είχε ταφεί στο μοναστήρι Σνάγκοβ, κοντά στο Βουκουρέστι, αλλά μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 1933 έθεσε για πρώτη φορά σοβαρές αμφιβολίες.

Οι ερευνητές έκαναν ανασκαφές στην περιοχή και βρήκαν μόνο οστά ζώων, χωρίς ανθρώπινα λείψανα, γεγονός που έθεσε υπό αμφισβήτηση το ότι ο τάφος που για πολύ καιρό πιστευόταν ότι περιείχε τον Δράκουλα ήταν άδειος.

Η ανακάλυψη αυτή τροφοδότησε δεκαετίες εικασιών και τώρα δίνει σημαντικό βάρος στα πρόσφατα ευρήματα στη Νάπολη, όπου μια κρυμμένη επιγραφή μέσα σε έναν αιώνιο τάφο μπορεί να υποδεικνύει τον πραγματικό τόπο ανάπαυσης του Βλαντ, υποδηλώνοντας ότι οι ιστορικοί μπορεί να έχουν ταυτοποιήσει λανθασμένα τον τάφο του για σχεδόν έναν αιώνα.

Προς το παρόν, ο τάφος παραμένει κλειστός για το κοινό, καθώς οι ειδικοί ερευνούν βαθύτερα αυτό που θα μπορούσε να είναι η πιο δραματική αναθεώρηση του μύθου των βαμπίρ από τότε που ο Στόκερ έδωσε στον κόσμο τον Κόμη Δράκουλα.



Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα

Tελευταία Nέα