Νέα Υόρκη
Οι ισπανικές τιµές παίζουν σε ένα φυσιολογικό εύρος από 3,80 ευρώ έως 4,80 ευρώ στο έξτρα παρθένο (ανάλογα την ποιότητα) ενώ η ζήτηση σε διεθνές επίπεδο συντηρείται σε επίπεδα ικανοποιητικά που εξασφαλίζουν ότι µε τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν οδεύουµε προς το κλείσιµο µιας σεζόν µε πολύ µεγάλα αποθέµατα, καλό δείγµα ενόψει της συνέχειας.
Ελληνική αγορά
Στην Ελλάδα, η ζήτηση από το εξωτερικό είναι για την ώρα υποτονική κυρίως επειδή η αγορά µας δεν είναι οργανωµένη και πολύς κόσµος δεν έχει πουλήσει στάλα από το φετινό ελαιόλαδό του. Το ξένο εµπόριο (Ιταλία) φαίνεται πως έχει «σταµπάρει» την Ελλάδα ως φθηνό προορισµό για προµήθειες έξτρα παρθένου τον επόµενο µήνα, αφού «µυρίζονται» την ανάγκη του κόσµου να βάλει επιτέλους χρήµατα στην τσέπη του. Στα δύο τρίτα περίπου της σεζόν, αρκετό και καλής ποιότητας ελαιόλαδο έχει βασικά η Ελλάδα και δευτερευόντως η Τυνησία και η Ισπανία.
Μετά το Πάσχα, εκτιµάται λοιπόν ότι θα αρχίσει να υπάρχει κινητικότητα στην ελληνική αγορά. Όσον αφορά τα επίπεδα τιµών, η αλήθεια είναι πως οι προσδοκίες είναι χαµηλές. Τελευταία ακούστηκε µια πράξη 4,50 ευρώ για όλους και όλους 10+10 τόνους έξτρα παρθένου τριών γραµµών στην Τριφυλλία, µε το εµπόριο να πληρώνει για την ώρα το πολύ 4,00 ευρώ το κιλό για οξύτητες µέχρι 0,5 βαθµούς. Όποια άλλη πράξη σηµειώθηκε αφορούσε µικροποσότητες και τιµές που δεν ξεπερνούσαν καθαρά τα 4,10 ευρώ το κιλό.