Η έγκριση στις 14 Ιουλίου του νέου επταετούς προϋπολογισµού των 2 τρις της ΕΕ ήταν χαοτική. Η συνάντηση των επικεφαλής των επιτελείων των επιτρόπων -γνωστή ως Hebdo- κράτησε ένα τριήµερο. Οι συνοµιλίες διακόπτονταν και επανεκκινούσαν απότοµα λόγω διαφωνιών, φυσικά και για την ΚΑΠ. Παραµονές της πρότασης, ο ίδιος ο επίτροπος Προϋπολογισµού της Φον ντερ Λάιεν, Πιοτρ Σεραφίν, «δεν είχε ιδέα» για τον περίπλοκο τύπο που θα καθορίσει πόσα θα λάβει κάθε χώρα. Όπως και να ‘χει, η µάχη για να «σφραγίσει» προµηνύει σκληρές συνοµιλίες µε τις 27 πρωτεύουσες και, όπως είπε και η Φον ντερ Λάιεν, θα χρειαστούν έως δύο χρόνια για να εγκριθεί.
-Τι παρακινεί τους καταναλωτές να επιλέξουν ελαιόλαδο και πώς διαφέρουν οι συνήθειές τους µεταξύ της Μεσογείου, της Αµερικής και της Κεντρικής Ασίας; Το ∆ιεθνές Συµβούλιο Ελαιολάδου (IOC) ανέλυσε τις αλλαγές στη συµπεριφορά των καταναλωτών σε 13 χώρες.
-Η µελέτη δείχνει ότι, αν και το ελαιόλαδο εξακολουθεί να είναι πολύ παρόν στη διατροφή χωρών όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα, οικονοµικοί παράγοντες και η αλλαγή γενεών θέτουν σε κίνδυνο την τακτική χρήση του.
-Οι άνθρωποι µε χαµηλό εισόδηµα επιλέγουν φθηνότερα λίπη, ενώ οι νέοι είναι λιγότερο προσκολληµένοι στο προϊόν, παρά το γεγονός ότι το συνδέουν µε την υγεία και τη βιωσιµότητα.