Στο 13,7% το μερίδιο της ΟΠΤΙΜΑ στην εγχώρια αγορά τυροκομικών το 2024

Κοινοποίηση

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εταιρεία η μάρκα ΗΠΕΙΡΟΣ είναι πρώτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα, ενώ το Ταλαγάνι Αποστόλου κατέχει την 1η θέση στα τυριά σκάρας, το Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές στα παραδοσιακά αλειφόμενα τυριά, το Λεβέτι στα κασέρια και το Kerrygold στην κατηγορία του Regato.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

Η ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε., η κορυφαία ελληνική εταιρεία στον χώρο των τυροκομικών, διατήρησε την ηγετική της θέση και το 2024, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς σε αξία στα επίπεδα του 13,7% (Circana, μερίδια σε αξία, 2024).  Δυναμική εκκίνηση καταγράφεται και για το 2025, με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου να επιβεβαιώνουν την ηγετική θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά τυριών.

Με ένα χαρτοφυλάκιο 9 μαρκών και παρουσία σε όλες τις κατηγορίες τυροκομικών προϊόντων, αλλά και χάρη στην καινοτομία, τη συστηματική επένδυση στην ποιότητα, την ασφάλεια και τη γεύση, αλλά και τις πρωτοπόρες τεχνολογικές μεθόδους που εφαρμόζει, η ΟΠΤΙΜΑ παραμένει πρώτη συνολικά στην κατηγορία του τυριού, με πολλές από τις μάρκες της να είναι ηγέτες στην υποκατηγορία τους.

Μεταξύ των μαρκών, η ΗΠΕΙΡΟΣ είναι η 1η μάρκα τυριού στην Ελλάδα σε πωλήσεις, ενώ την 1η θέση κατέχουν, επίσης, το Ταλαγάνι Αποστόλου στα τυριά σχάρας, το Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές στα  παραδοσιακά αλειφόμενα τυριά, το Λεβέτι στα κασέρια και το Kerrygold στην κατηγορία του Regato.

Με τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια σε Άρτα, Ελασσόνα και Δομοκό, η ΟΠΤΙΜΑ παράγει την πολυβραβευμένη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ και μία ευρεία γκάμα άλλων προϊόντων, τα οποία εξάγονται και στις 5 ηπείρους, πάντα με σεβασμό στην παράδοση και στις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις.

Με σταθερή προσήλωση στην ποιότητα και δυναμική εξαγωγική πορεία, η ΟΠΤΙΜΑ συνεχίζει να διαμορφώνει το μέλλον του ελληνικού τυριού στην Ελλάδα και διεθνώς.

 

Πηγή agronews.gr

Διαβάστε Περισσότερα

Tελευταία Nέα