Τα κρασιά της Πελοποννήσου ανεβαίνουν και πάλι στη Θεσσαλονίκη

Κοινοποίηση

Στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνουν και πάλι τα κρασιά της Πελοποννήσου. Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025, από τις 16:00 έως τις 22:00, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει, συγκεντρωμένα στην ίδια αίθουσα, 107 κρασιά από 38 οινοποιεία του Πελοποννησιακού αμπελώνα. Λευκά, ροζέ & ερυθρά, θα είναι διαθέσιμα για δοκιμή, ταξινομημένα ανάλογα με τον τύπο και την ποικιλιακή τους σύνθεση.

Κλασικές ετικέτες, καινούργιες προτάσεις, πειραματικές οινοποιήσεις & καινοτόμες τεχνικές οινοποίησης, κρασιά ήπιων παρεμβάσεων, παλιές σοδιές… οτιδήποτε έχει να επιδείξει ο Πελοποννησιακός αμπελώνας. Η Πελοπόννησος, εξάλλου, είναι η μεγαλύτερη οινοπαραγωγός περιοχή της Ελλάδας. Τα ψηλά βουνά της την χωρίζουν σε μικρές ζώνες με διαφορετικό οικοσύστημα, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα κρασιών με ενδιαφέρουσα πολυμορφία σε χρώματα, αρώματα και γεύσεις.

Ο αμπελώνας της Πελοποννήσου σε νούμερα:
32% του ελληνικού αμπελώνα
31% της συνολικής ελληνικής οινικής παραγωγής
10 ζώνες Π.Ο.Π. και 24 ζώνες Π.Γ.Ε.

Στη Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition τα κρασιά θα είναι ταξινομημένα ανάλογα με τον τύπο και την ποικιλιακή τους σύνθεση, έτσι ώστε ο επισκέπτης να σερβίρεται μόνος του και να έχει την άνεση να δοκιμάσει όσα και όποια θέλει με την ησυχία του. Οι λεπτομερείς πληροφορίες για το κάθε κρασί θα βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του.

Η γνωριμία με τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα θα ολοκληρωθεί με κλήρωση 14 φιαλών magnum.

Πληροφορίες:
Ημερομηνία: Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025
Τόπος: ξενοδοχείο Makedonia Palace
Ώρες: 16:00 – 22:00
Είσοδος: εισιτήριο: 8€ | φοιτητικό: 6€

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα

Tελευταία Nέα